StartupLab Bergen er offisielt åpnet

StartupLab har endelig kommet til Solheims\:iken, og 29 april var det duket for åpningsfest.

, ,

StartupLab har endelig kommet til Solheims\:iken, og 29 april var det duket for åpningsfest. Med over 400 påmeldte tross nydelig vær, ble kvelden både fantastisk inspirerende og uforglemmelig – og Erlend Waaler, leder for StartupLab Bergen, sier de er utrolig takknemlig for den varme velkomsten til vestlandet.

StartupLab er en inkubator, akselerator og tidligfaseinvestor for ambisiøse teknologistartups. I Oslo huser StartupLab 82 tech-startups og kobler dem til gründervennlig kapital og kunder samt bistår med rekruttering og rådgivning. Siden etableringen i 2012 har StartupLab jobbet med 251 tech-startups, og 70% av disse vokser fortsatt.

Nå er StartupLab offisielt kommet til vestlandet. “Interessen rundt åpningen var over all forventning” – sier Alexander Woxen, daglig leder i StartupLab. “Bergen er et økosystem i støpeskjeen, og har en historisk vekst i teknologibaserte oppstartsselskaper. Det er fortsatt rom for vekst, og årlig etablering bør kunne ligge på 2-3 ganger nivået i dag. StartupLab ser frem til å forsterke veksten ytterlige. Solheims\:iken vil ha en viktig rolle og ikke minst infrastrukturen som trengs for vekst og verdiskapning.

På scenen under åpningsfesten sto blant annet Katrine Trovik, banksjef i DNB og Paul-Christian Rieber, konsernsjef i GC Rieber. De fortalte om tankene bak initiativet Solheims\:iken – et voksende dynamisk samfunn av innovative og nye industrier, tuftet på spennende teknologisk og innovativ historie. Det fremtredende fokuset på teknologi gjelder de fleste bedrifter i dag, og de manet begge til samarbeid for å finne løsninger som passer morgendagen. Spesielt trakk de frem viktigheten av å satse på oppstartsselskaper og samarbeid mellom store og små.

Siden oppstart er StartupLab nesten full allerede, og de første selskapene inn er Dealflow, smartFeatures, BYGR, TenkLabs og Hubii – alle imponerende team med svært spennende teknologiske innovasjoner. BYGR er et selskap å legge merke til. De ble tatt opp som 1 av fire oppstartsselskaper til DNB NXT Accelerator, et akseleratorprogram i regi av StartupLab som 150 selskaper søkte på. Dealflow hjelper gründere å hente penger, billig og effektivt, slik at de kan bruke tiden sin på det de kan best. De har imponerende 30 % kvinnelige investorer. Hubii drive med blockchain, smartFeatures bruker maskinlæring til å analysere brønndata, og TenkLabs bruker VR teknologi til å utvikle 3D-modelleringsverktøy.

Det er ingen tvil om at det nå bygges spennende teknologiselskaper i Solheims\:iken, og nå er det bare til å ta turen innom StartupLab i Solheims\:iken!

7Analytics

Å få kontakt med StartupLab har vært veldig viktig for oss. Det er et uslåelig miljø for nettverk og fagkompetanse her.

Nå formes Solheimsviken

Det blir merkbare endringer i Solheimsviken når det nye hotellet er bygget og det nye flotte næringsbygget Skipet står ferdig.