Verdens største hotellkjede inntar Solheimsviken

I løpet av våren 2020 får vi 200 nye hotellrom i Solheimsviken. Danske Core Hospitality vil drifte Marriot Moxy-hotellet.

I løpet av våren 2020 får vi 200 nye hotellrom i Solheimsviken. Danske Core Hospitality vil drifte Marriot Moxy-hotellet, som blir kjedens første i Bergen og andre i landet.

Fra før har Marriot nemlig kun ett hotell i landet; Moxy Oslo X. Hotellet i Solheimsviken vil profileres etter samme konsept, med moderne design, leken stil og vennlige priser. I tillegg står gjestens behov i høysetet, kjeden lover blant annet superraskt bredbånd og ferskbrygget kaffe 24/7.

Et Moxy-hotell er et viktig steg på veien mot å gjøre Solheimsviken komplett med hotell, spisesteder, lounge/kaffebar/bar. Det vil skape enda mer liv i området på dag, kveld og ettermiddag noe som er bra for både tilreisende og nærmiljøet. Det er 20 Moxy-hoteller over hele verden i dag og 86 nye på vei, sier Tor Instanes, adm. dir. i GC Rieber Eiendom til estatevest.no. I sjøkanten vil det lages en flott promenade, og hotellet vil få uteservering. Beliggenheten ved sjøen vil forhåpentligvis også tiltrekke båtturister til å ta turen innom «Viken».

I tillegg til hotell, bygges det på samme tomt et nytt næringsbygg i massivtre, som vil gi rom for 5-600 nye arbeidsplasser. Næringsbygget har signert sin første leietaker, Norwegian Hull Club, og har som mål å tiltrekke seg flere spennende aktører som kan bidra til å styrke kompetanseklyngen innen finans og teknologi i Solheimsviken. Sammen vil de to nye tilskuddene til nabolaget bidra til å forlenge området i retning Marineholmen, og knytte områdene tettere sammen. I tillegg strekkes Solheimsviken enda nærmere kollektivtransport, Media City Bergen og Bergen sentrum.

Nå formes Solheimsviken

Det blir merkbare endringer i Solheimsviken når det nye hotellet er bygget og det nye flotte næringsbygget Skipet står ferdig.